Bezlepkové mouky

  (26)
Seřadit podle
  • 5.0
    (3)
    Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • 5.0
    (2)
    Po smíchání s tekutinou nabobtná, hodí se tak k zahušťování i pečení..
  • 5.0
    (1)
    Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
  • Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • Přirozeně bezlepková mouka vhodná k přípravě kaše i k zahuštění omáček.
  • Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • Tato mouka neobsahuje lepek, je výborná na pečení i zahuštění pokrmů.
  • 5.0
    (1)
    Bezlepková kokosová mouka s nádhernou vůní a originální chutí.
  • Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
  • 4.0
    (2)
    Bezlepková rýžová mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
  • Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
  • Jemně mletá mouka z naturálních loupaných pistácií je skvělá na pečení dortů a moučníků.
  • Jemně mletá mouka z pražených arašídů je skvělá na pečení dortů a dezertů.
  • Přirozeně bezlepková cizrnová mouka vyniká jemnou oříškovou chutí.
  • Bezlepková pohanková mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
  • Jemně mletá mouka z pražených lískových oříšků je skvělá na pečení dortů a dezertů.
  • Bezlepková kukuřičná mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
  • Jemně mletá kokosová mouka je skvělá na pečení dortů a dezertů.
  • Jemně drcený prášek ze sušených banánů k ochucení dezertů a koktejlů.
  • Používá se při bezlepkovém pečení, slouží k výrobě marcipánu či makronek.
Bezlepkové mouky

Bezlepkové mouky

Ať už máte celiakii nebo se lepku z principu vyhýbáte, bez bezlepkové mouky se zkrátka neobejdete. Sjejí pomocí lze upéct chleba, nejrůznější moučníky, stejně tak najde uplatnění při zahušťování polévek nebo omáček. Hodí se také do studené kuchyně.

Které mouky jsou bez lepku?

Pokud sháníte bezlepkovou mouku, rozhodně máte zčeho vybírat. Na moučníky a cukrovinky se nejlépe hodí mandlová nebo kokosová, na slané pečení zvolte kukuřičnou či pohankovou. Nejčastěji používané mouky bez lepku si představíme vnásledujících řádcích.

Cizrnová mouka

Mouka z cizrny se řadí mezi základní bezlepkové suroviny. Má vysoký obsah bílkovin a karbohydrátů, proto je vhodná také do veganské nebo vegetariánské kuchyně. Cizrna je také zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, hořčík, draslík a zinek.

Rýžová mouka

Tento druh mouky, jak už samotný název napovídá, se vyrábí z rýže. Hojně se využívá především k přípravě nepečených dezertů. Je ideální k zahušťování omáček a polévek i na bezlepkové pečení, protože zvyšuje pojivost bezlepkových směsí.