Bezlepkové mouky

  (27)

Seřadit:

Zobrazuji 23 z 27 výsledků

  • 5.0
    (1)
    Hodí se na přípravu kaší, moučníků, ale i na zahušťování omáček.
  • 5.0
    (4)
    Po smíchání s tekutinou nabobtná, hodí se tak k zahušťování i pečení..
  • Tato mouka neobsahuje lepek, je výborná na pečení i zahuštění pokrmů.
  • 5.0
    (1)
    Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
  • Přirozeně bezlepková mouka vhodná k přípravě kaše i k zahuštění omáček.
  • Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin.
  • Jemně mletá mouka z pražených arašídů je skvělá na pečení dortů a dezertů.
  • Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
Bezlepkové mouky

Bezlepkové mouky

Ať už máte celiakii nebo se lepku z principu vyhýbáte, bez bezlepkové mouky se zkrátka neobejdete. Sjejí pomocí lze upéct chleba, nejrůznější moučníky, stejně tak najde uplatnění při zahušťování polévek nebo omáček. Hodí se také do studené kuchyně.

Které mouky jsou bez lepku?

Pokud sháníte bezlepkovou mouku, rozhodně máte zčeho vybírat. Na moučníky a cukrovinky se nejlépe hodí mandlová nebo kokosová, na slané pečení zvolte kukuřičnou či pohankovou. Nejčastěji používané mouky bez lepku si představíme vnásledujících řádcích.

Cizrnová mouka

Mouka z cizrny se řadí mezi základní bezlepkové suroviny. Má vysoký obsah bílkovin a karbohydrátů, proto je vhodná také do veganské nebo vegetariánské kuchyně. Cizrna je také zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, hořčík, draslík a zinek.

Rýžová mouka

Tento druh mouky, jak už samotný název napovídá, se vyrábí z rýže. Hojně se využívá především k přípravě nepečených dezertů. Je ideální k zahušťování omáček a polévek i na bezlepkové pečení, protože zvyšuje pojivost bezlepkových směsí.

Upozornění