Mandlová mouka

  (5)

Seřadit:

Zobrazuji 5 z 5 výsledků

    Mandlová mouka

    Mandlová mouka

    Mandlová mouka a její použití

    Nejběžněji používaná mouka bez obilovin je právě mandlová mouka. Při jejím pečení se držte poměru 1:1 vůči mouce pšeničné. Má lehce nasládlou chuť a hodí se do pečiva, jako jsou koláče, palačinky, dorty a omelety, ale také jako náhrada běžné strouhanky nebo součást bezlepkových knedlíků. Její využití je opravdu všestranné.

    Mandlová mouka složení

    Je vyrobena z blanšírovaných mandlí, to je mandlí zbavených slupky. Mandlová mouka obsahuje mnoho prospěšných minerálů jako je železo, vápník, hořčík, draslík, měď, mangan a také vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

    Je mandlová mouka bez lepku?

    Ano, mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě.

    Upozornění