Mandlová mouka
Mandlová mouka a její použití
Nejběžněji používaná mouka bez obilovin je právě mandlová mouka. Při jejím pečení se držte poměru 1:1 vůči mouce pšeničné. Má lehce nasládlou chuť a hodí se do pečiva, jako jsou koláče, palačinky, dorty a omelety, ale také jako náhrada běžné strouhanky nebo součást bezlepkových knedlíků. Její využití je opravdu všestranné.
Mandlová mouka složení
Je vyrobena z blanšírovaných mandlí, to je mandlí zbavených slupky. Mandlová mouka obsahuje mnoho prospěšných minerálů jako je železo, vápník, hořčík, draslík, měď, mangan a také vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Je mandlová mouka bez lepku?
Ano, mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě.