Úvod
Rádi zkoušíte nové chutě a konzistence, nebo se jednoduše vyhýbáte lepku? Rozhodně vyzkoušejte rýžovou hladkou mouku, se kterou můžete částečně nebo úplně nahradit pšeničnou mouku. Hodí se k přípravě sladkých i slaných pokrmů, k zahušťování omáček a polévek, k pečení i vaření. Rýžová mouka má velmi podobné vlastnosti jako pšeničná, těsto z ní se dá velmi tence vyválet a využít třeba na přípravu nudlí. Navíc je mouka lehce stravitelná.
Hlavní vlastnosti:
- rýžová mouka bez dalších přísad
- přirozeně bez lepku
- lehce stravitelná
- výborná na pečení a k zahušťování
- těsto má podobné vlastnosti jako z pšeničné mouky
Složení
Rýžová mouka 100 %.
Použití
Při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky (pohanková či kukuřičná). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu ze pšeničné mouky – i když ne tak pružné. Z rýžové mouky můžete vyválet velice tenký plátek, ze kterého můžete nakrájet nudle a ve vodě se nerozpadnou.