Úvod
Typicky žluté koření kurkuma se používá samostatně, ale nejčastěji jako součást směsi kari koření. Často se přidává do potravin jako barvivo. Kurkuma se získává ze sušených mletých oddenků kurkumovníku dlouhého – Curcuma longa – a jeho největším producentem je dodnes Indie. Proto je také nazývána indickým šafránem. Kurkuma obsahuje okolo 5 % éterického oleje, jehož hlavními složkami jsou žluté barvivo kurkumin sabinen a felandren.
Pozitivní působení kurkumy na lidský organismus:
- kurkuma podporuje činnost jater a normální trávení
- napomáhá normální funkci dýchacího systému
- přispívá k normální činnosti nervové soustavy
- příznivě ovlivňuje normální stav pokožky
Složení
Mleté oddenky Kurkumy BIO 100 %.
Použití
Wolfberry Kurkuma mletá BIO je vhodná k dochucení těstovin, rýže, ale můžete si z ní připravit i vynikající domácí kari.