Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami
Zaujalo vás slovo „lyofilizované“? To znamená sušené mrazem, jahody si tak zachovávají svou chuť. Dnes už lyofilizované jahody najdete v každém větším supermarketu nebo objednáte přes internet.
Postup přípravy:
Vločky a kešu rozmixujeme najemno. Lyofilizované jahody také rozmixujeme, měly být ale rozmixované více nahrubo. Část jahod si necháme stranou na obalení kuliček. Z kešu, vloček, jahod, skyru a čekankového sirupu si vypracujeme těsto a necháme chvíli v lednici ztuhnout. Poté z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylých lyofylizovaných jahodách. Kuličky můžeme trochu navlhčit (vodou nebo rumem), aby jahody na kuličkách držely. Kuličky skladujeme v lednici a sníme během pár dní.
Množství ingrediencí odpovídá cca 20 kuličkám, 1 porce = 1 kulička.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
160 kJ, 4 g sacharidů, 1 g bílkovin, 2 g tuků, 1,2 g vlákniny, 0,8 g cukrů, 0,4 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli
Přejeme dobrou chuť!