Rýžové placičky s tuňákem a olivami
Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.
Postup přípravy:
Z tuňáka slijeme šťávu či olej, pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno a olivy pokrájíme na tenká kolečka. Uvařenou rýži smícháme s vejci, tuňákem, pórkem a olivami. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, ze směsi tvarujeme na plechu lžící placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut. Dle chuti lze do těsta či navrch přidat libovolný sýr a před podáváním posypat nasekanou jarní cibulkou.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
1000 kJ, 26 g sacharidů, 16 g bílkovin, 8 g tuků, 3 g vlákniny, 1,5 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli