Rýžové placičky s tuňákem a olivami

15. 7. 2022 · 1 minuta čtení

Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.



Rýžové placičky s tuňákem a olivami

Rýžové placičky s tuňákem a olivami

⏳ Doba přípravy: 25 min

Ingredience na 2 porce:

✔️ 150 g uvařené rýže (nejlépe natural)
✔️ 2 vejce
✔️ 50 g tuňáka ve vlastní šťávě
✔️ 60 g pórku
✔️ 40 g černých oliv
✔️ sůl, pepř

 


Postup přípravy:

Z tuňáka slijeme šťávu či olej, pórek nebo jarní cibulku nakrájíme nadrobno a olivy pokrájíme na tenká kolečka. Uvařenou rýži smícháme s vejci, tuňákem, pórkem a olivami. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, ze směsi tvarujeme na plechu lžící placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut. Dle chuti lze do těsta či navrch přidat libovolný sýr a před podáváním posypat nasekanou jarní cibulkou.

Přejeme dobrou chuť! 

Nutriční hodnoty na porci:

1000 kJ, 26 g sacharidů, 16 g bílkovin, 8 g tuků, 3 g vlákniny, 1,5 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli


Články k tématu Rýžové placičky s tuňákem a olivami

Upozornění