Zmrzlinové jahodové sendviče
Klasická zmrzlina má doslova raketový glykemický index, ale když si ji vyrobíte doma, a ještě k ní doplníte „dlouhé cukry“, můžete si ji v rozumné porci dopřát také.
Zmrzlinové jahodové sendviče
TIP: Moderní mrazáky mívají jednu nízkou zásuvku na led. To je přesně výška na tuhle dobrůtku a můžete si být jisti, že se nepatrnou manipulací nepromění v drť.
⏳ Doba přípravy: 10 min
Ingredience na 8 porcí:
Těsto:
✔️ 140 g celozrnných sušenek
✔️ 160 g čerstvých nebo mražených jahod
✔️ 20 g jahodového džemu
✔️ 60 g ricotty
Postup přípravy:
Mražené jahody rozmixujeme společně s ricottou a jahodovým džemem. Pokud použijeme čerstvé jahody, dáme připravenou směs zmrznout.
Připravenou zmrzlinou plníme sušenky, můžeme ihned konzumovat nebo dáme do mrazáku, v případě druhé varianty necháme před konzumací trochu rozmrznout. Sušenky vybíráme celozrnné s co nejnižším obsahem cukru, případně si můžeme upéct vlastní.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
410 kJ, 15 g sacharidů, 2 g bílkovin, 3 g tuků, 2 g vlákniny, 6 g cukrů, 0,6 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli