Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky
Také vám dokáže zvednout náladu něco tak jednoduchého, jako je vůně domácí pomazánky a zvuk křupavého celozrnného pečiva? Mrkněte na náš další recept, ve kterém využijeme všestrannosti pohanky a prověřené kombinace rajčat s bazalkou.
Postup přípravy:
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody (pro lepší chuť ji můžeme zalít vroucím vývarem). Necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat.
Hotovou pohanku necháme vychladnout, přidáme sušená rajčata, čerstvou bazalku a žervé a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dochutíme, ale vzhledem k výrazným chutím ingrediencí to ani není potřeba. Podáváme s celozrnným pečivem a můžeme dozdobit čerstvými rajčátky a bazalkou.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
530 kJ, 19 g sacharidů, 5 g bílkovin, 3 g tuků, 3,5 g vlákniny, 3 g cukrů, 2 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli