Vrásky kolem očí? 3 tipy, jak s nimi účinně bojovat

24. 2. 2024 · 3 minuty čtení

Trápí vás vrásky kolem očí? Postupem času vadí každému z nás, a to bez výjimky. Proč se tvoří a je vůbec nějaká šance, jak jim předcházet? V dnešním článku se zaměříme právě na tuto oblast obličeje a představíme vám tipy na produkty, s nimiž budete mít vrásky pod kontrolou.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Vrásky kolem očí? 3 tipy, jak s nimi účinně bojovat

Co to jsou vrásky?

Vrásky jsou jemné linky nebo záhyby, které se objevují na pokožce z různých příčin a které jsou běžnou součástí procesu stárnutí. Vznikají, když naše kůže ztrácí svou pevnost a elasticitu. Na druhou stranu lze správným přístupem vzniku vrásek předcházet nebo jej zbrzdit. Správnou péčí můžeme také minimalizovat jejich vzhled. Jak tedy na to?

Související kategorie produktů:

Příčiny vrásek

Vrásky kolem očí vznikají hned z několika příčin, které se mohou navzájem sčítat. Jde zejména o genetiku, stárnutí kůže a s tím spojenou ztrátu kolagenu a elastinu, nadměrné vystavování slunci, kouření, nedostatek spánku, ale také nedostatek vnitřní a vnější hydratace

V případě obličeje se kromě toho setkáváme také s mimickými vráskami, jejichž příčinou bývají opakované pohyby obličejových svalů. Například na čele se tak můžeme setkat s vráskami odkazujícími na vyjadřování emocí, vějířkům ve vnějších koutcích oka se zase říká vrásky smíchu.

Nejčastější místa vrásek

Vrásky kolem očí se často objevují na několika konkrétních místech. Jedná se zejména o jemné vrásky pod dolním víčkem, které bývají způsobeny ztrátou elasticity kůže. Také se můžete setkat s tzv. vějířky ve vnějších koutcích očí, kterým se často říká vrásky smíchu. V neposlední řadě se často objevují vrásky mezi obočím, které se táhnou od vnitřního koutka očí až směrem ke kořeni nosu.

Proč je péče o oční okolí důležitá?
Pokožka kolem očí je mnohem tenčí a citlivější než na ostatních částech obličeje a má výraznější sklony k tvorbě vrásek. Z tohoto důvodu si zaslouží jemný a speciální přístup.

Jak předcházet očním vráskám?

Existuje hned několik způsobů, jak předcházet očním vráskám. Základem je dostatečná hydratace. Používejte oční krémy či gely s hydratačními složkami, abyste udržela vlhkost v této oblasti. Hydratace je důležitá nejen zvenčí, ale také zevnitř. Zaměřte se proto na dostatečný pitný režim a každý den vypijte alespoň 1,5 litru čisté neperlivé vody. Chraňte také své oči a oční okolí před sluncem. Noste sluneční brýle a používejte na kůži kolem očí krém s UV ochranou. Vyvarujte se dále tomu, abyste svou oční oblast nadměrně třela při krémování nebo nanášení make-upu. Tuto oblast naopak pouze tzv. “poťapkejte”. Přílišné tření totiž může kůži kolem očí podráždit a zvýšit tak výskyt vrásek. V neposlední řadě se zaměřte na zdravý životní styl. Dostatečně spěte, zdravě a vyváženě se stravujte a vyvarujte se stresu. Také omezte pití alkoholických nápojů a jestliže kouříte, přestaňte.

Speciální oční krém na oční okolí kombinuje 5 typů kyseliny hyaluronové.
Oční okolí je nutné, stejně jako zbytek obličeje, hydratovat. Pomohou přípravky speciálně určené pro tyto partie.

Jakou kosmetiku použít?

Jemná kůže kolem očí potřebuje speciální péči. Hydratovat tuto oblast, vypnout pleť, navrátit jí pružnost a vyplnit vrásky pomáhá oční krém Nuance Hyaluron Active HA 5, který je určen pro všechny typy pleti a který nabízí okamžitý účinek. Tento oční krém je založen na unikátní kombinaci 5 typů prémiové kyseliny hyaluronové. Různě velké molekuly kyseliny hyaluronové obsažené v tomto přípravku působí omlazujícím efektem hned na několika úrovních.

Vyzkoušet můžete také oční krém proti vráskám APIVITA Queen Bee s mateří kašičkou, který zmenšuje vějířky vrásek kolem očí, revitalizuje a rozjasňuje oční okolí. Oceníte také, že pozvedá pokleslá oční víčka, redukuje váčky a tmavé kruhy pod očima, a navíc hloubkově hydratuje a revitalizuje oblast kolem očí.

Oční kontury vyhlazuje a zpevňuje i zjemňující oční péče Uriage Age Lift, která zároveň rozjasňuje a redukuje tmavé kruhy a váčky. Je to díky tomu, že tento lehký krém obsahuje retinol a kyselinu hyaluronovou, které pomáhají korigovat známky stárnutí.

Správnou péčí o citlivou oblast očí můžete mít vrásky pod kontrolou, nebo alespoň zbrzdit jejich časný nástup. Kůže kolem očí je velmi citlivá. Dejte jí proto vše, co potřebuje, a podpořte její hydrataci, pružnost i rozjasněný vzhled.

 

Články k tématu Vrásky kolem očí? 3 tipy, jak s nimi účinně bojovat

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora