Jak používat suchý šampon? 4 tipy pro dokonalý výsledek

30. 10. 2023 · 5 minut čtení

Suchý šampon se stal nezbytným pomocníkem pro mnoho z nás. Díky němu můžeme rychle a efektivně oživit naše vlasy bez nutnosti je zdlouhavě umývat. Přemýšlíte i vy nad koupí suchého šamponu, ale nevíte, jak tento produkt používat? V našem článku vám představíme tipy a triky, jak používat suchý šampon správně, abyste dosáhli dokonalého výsledku.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak používat suchý šampon? 4 tipy pro dokonalý výsledek

Co je suchý šampon?

Pro ty, kdo ještě neznají tento úžasný přípravek, je třeba vysvětlit, co to vlastně suchý šampon je. Jedná se o prášek nebo sprej, který absorbuje nadbytečný maz ve vlasech a dodává jim svěží vzhled a objem – to vše bez nutnosti umýt si vlasy vodou a klasickým šamponem.

Související kategorie produktů:

Jak používat suchý šampon?

Suchý šampon je skvělým pomocníkem pro rychlou úpravu vlasů a oživení vzhledu. S dodržením tohoto postupu můžete dosáhnout dokonalého výsledku a ušetřit spoustu času v koupelně.

1. Aplikujte suchý šampon rovnoměrně ke kořínkům vlasům 15 až 20 cm od hlavy.
2. Chvíli vyčkejte.
3. Vmasírujte jej a rozčešte.
4. Vytvořte požadovaný styling.
Suchý šampon je v dnešní hektické době pro mnohé ženy vítaným pomocníkem.
Suchý šampon je prášek nebo sprej, který absorbuje nadbytečný maz ve vlasech – bez nutnosti umýt si vlasy vodou a klasickým šamponem.

Jak často používat suchý šampon?

Odpověď na tuto otázku závisí na vašem typu vlasů a vašich každodenních aktivitách. Většina lidí však suchý šampon používá po třech až pěti dnech od umytí, aby vlasy oživili. Můžete ho používat i každý den, pokud se vám vlasy rychle mastí, ale nikdy to s aplikací suchého šamponu nepřehánějte. Nadměrné množství může způsobit matné a těžké vlasy. 

Pamatujte také na to, že suchý šampon v žádném případě nenahrazuje mytí vlasů vodou, a proto klasické mytí příliš dlouho neodkládejte.

Suchý šampon se stal nezbytným pomocníkem pro mnoho z nás. Díky němu můžeme rychle a efektivně oživit naše vlasy bez nutnosti je zdlouhavě umývat.
Ne všechny suché šampony jsou stejné. Vyberte si ten, který nejlépe vyhovuje vašim vlasům, potřebám a preferencím.

Jak vybrat suchý šampon?

Ne všechny suché šampony jsou stejné. Vyberte si ten, který nejlépe vyhovuje vašim vlasům, potřebám a preferencím.

Jste majitelkou tmavých vlasů, ale bojíte se, že na nich půjde suchý šampon vidět? V tom případě sáhněte po Klorane Suchém šamponu s kopřivou pro tmavé vlasy, který je speciálně určený pro kaštanové až hnědé vlasy se sklonem k nadměrnému maštění. Obsahuje výtažek z kopřivy a mikronizované pudry, které regulují tvorbu mazu a nezanechávají viditelné stopy.

Dalším skvělým suchým šamponem, který nezanechává stopy, je suchý šampon Maria Nila Invisidry Shampoo. Okamžitě navrací svěžest a objem mastným a zplihlým vlasům. Nezanechává bílé stopy ve vlasech a je tak skvělý pro tmavé vlasy. Obsahuje rýžový škrob, který je účinnou zbraní v boji s přebytečným kožním mazem.

Nemáte se suchými šampony prozatím žádné zkušenosti, a proto se bojíte do tohoto přípravku investovat? Ačkoliv patří Loréal Paris Elseve Dream Long Air Volume suchý šampon k levnějším variantám, s jeho účinky budete také jistě spokojení. Prodlužuje svěžest vlasů, dodává jim okamžitý objem od kořínků a příjemně je provoní až na 24 hodin.


Články k tématu Jak používat suchý šampon? 4 tipy pro dokonalý výsledek

O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora