Noční péče o vlasy. 5 tipů, jak vaše vlasy chránit během spánku

12. 1. 2024 · 4 minuty čtení

Pravidelně navštěvujete kadeřnici, používáte několik různých přípravků a s láskou o vlasy pečujete. Jenže i přesto máte pocit, že jsou vaše vlasy zničené a potřebují něco víc? Možná je chyba v noční péči. Poradíme vám, jak vlasy během spánku ochránit i jak o ně správně před spaním pečovat.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Noční péče o vlasy. 5 tipů, jak vaše vlasy chránit během spánku

Proč pečovat o vlasy před spaním?

Noční péče o vlasy je stejně důležitá jako noční péče o pleť. Jedině s kvalitní noční rutinou získají vaše vlasy potřebnou hydrataci, výživu a ochranu. Noční péče o vlasy vám může pomoci zlepšit kvalitu vlasů, minimalizovat jejich poškození a podpořit růst zdravých vlasů.

Související kategorie produktů:

5 tipů pro noční péči o vlasy

1. Nechoďte spát s mokrými vlasy

Abyste své vlasy dokonale ochránila během spánku, nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou. Jestliže si své kadeře večer umyjete, následně si je poctivě vyfoukejte do sucha fénem. Proč není dobrý nápad chodit spát s mokrými vlasy? Mokré vlasy jsou křehčí a náchylnější k poškození. Během spánku se třou o polštář a následně se ve zvýšené míře třepí a lámou. Ve vlhkém prostředí navíc podpoříte množení plísní, kvasinek a bakterií, což není dobré ani pro pokožku vaší hlavy. Může to vést k jejímu podráždění a následně ke zvýšené tvorbě lupů, ovšem i k nadměrnému vypadávání vlasů.

Vlasový olej jako součást noční rutiny péče o vlasy
Olej na vlasy nanášejte vždy pouze do konečků vlasů. Díky kvalitnímu oleji budou vaše vlasy hebké a lesklé.

2. Večer ošetřete konečky vlasovým olejem

Jak dále ochránit své vlasy během spánku? Těsně před spaním si do konečků svých vlasů jemně vmasírujte jednu až dvě kapky kvalitního vlasového oleje. Aplikace oleje na konečky vlasů předejde jejich nadměrnému lámání a štěpení. Vlasový olej konečky zpevňuje a vytváří ochrannou vrstvu, která minimalizuje poškození vlasů způsobené třením o polštář během spánku.

3. Své vlasy si před spaním pročešte kvalitním hřebenem

Než půjdete spát, své kadeře si také důkladně pročešte. Na jemné vyčesávání vlasů použijte nejlépe širokozubý hřeben nebo kartáč, které vám pomohou odstranit zamotané vlasy a které zároveň minimalizují riziko jejich lámání.

Příjemně rozčesává a redukuje třepení konečků zvláště tangle teezer Blow-Styling Smoothing Tool Halft Size, který po vlasech velmi jemně klouže, a to bez cuchání a tahání. Tento kartáč na vlasy, který vyniká speciální technologií štětin spočívající ve vylepšené základně, se svou velikostí s plochou se štětinami 7 x 11 centimetrů výborně hodí na středně dlouhé až dlouhé vlasy.

4. Spěte na hedvábném polštáři

Pokud chcete své vlasy ochránit během spánku, pořiďte si hedvábný povlak na polštář, na kterém každou noc spěte. Z jakého důvodu? Hedvábný polštář je velmi jemný k vlasům a minimalizuje tření. Právě díky této vlastnosti pomáhá předcházet lámání a třepení vašich kadeří.

Tip pro dlouhé vlasy
Máte-li dlouhé vlasy, můžete si je rovněž před spaním jemně zabalit do hedvábného či saténového šátku. Také tímto způsobem zabráníte nadměrnému tření vašich vlasů o polštář a jejich následnému lámání a třepení.

5. Své kadeře regenerujte kvalitní vlasovou kosmetikou

Bojujete proti suchým a poškozeným vlasům? Regenerujte je přes den pomocí kvalitní vlasové kosmetiky. Vašim vlasům navrátí pružnost, hebkost a lesk regenerační a intenzivně vyživující šampon APIVITA Keratin Repair, který zároveň omezí jejich krepatění, třepení a lámání a rovněž minimalizuje jejich poškození tepelným stylingem.

Po použití tohoto regeneračního šamponu na své vlasy naneste regenerační kondicionér ze stejné řady. APIVITA Keratin Repair kondicionér vlasy dokonale vyživuje, obnovuje jejich hebkost, pružnost a lesk, zabraňuje jejich poškozování, a navíc usnadňuje jejich rozčesávání, aniž by je zatěžoval.

Jednou týdně svým kadeřím dopřejte skutečně hloubkovou regeneraci pomocí regenerační masky na vlasy. V tomto případě je více než vhodná vlasová maska skinexpert BY DR.MAX ReviHair, která regeneruje lámavé a poškozené vlasy a vyhlazuje jejich povrch. Obsahuje totiž aktivní složku FiberHance™, která proniká hluboko do vlasového vlákna a obnovuje jeho sílu. Vlasová maska skinexpert BY DR.MAX ReviHair má komplexní účinek. Zlepšuje nejen kvalitu vlasů, ale zároveň stimuluje pokožku hlavy a vlasové kořínky.

Gumičky do vlasů by měly být kvalitní, aby vlasy svázaly co nejšetrněji.
Jestliže se rozhodnete vlasy svázat do culíky, dbejte na kvalitní gumičku, která by k vašim vlasům měla být šetrná.

Gumičky do vlasů – jak ochránit své kadeře?

Chcete si během dne své rozpuštěné vlasy svázat do culíku? V tom případě opravdu dobře vybírejte gumičku do vlasů. Vhodné jsou pro vás zejména hedvábné či saténové scrunchies gumičky do vlasů, které jsou ke kadeřím opravdu šetrné a předcházejí jejich lámání.

Kromě scrunchies jsou maximálně šetrné také spirálové gumičky do vlasů Invisibobble Crystal Clear, které díky svému specifickému tvaru nezanechávají v kadeřích žádnou stopu. Kolem culíku vytváří minimální tlak, a přesto velmi dobře drží vlasy pohromadě bez přílišného sevření. Vhodné jsou pro všechny typy vlasů, tedy jak rovné, tak vlnité či kudrnaté.

Během spánku se naše tělo regeneruje, a to platí i pro naše vlasy. Dopřejete-li svým kadeřím správnou péči také na noc, budou vaše vlasy vypadat zdravěji a mnohem lépe.


Články k tématu Noční péče o vlasy. 5 tipů, jak vaše vlasy chránit během spánku

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora