Jak se zbavit černých teček na obličeji? 5 kroků, jak na to

9. 1. 2024 · 3 minuty čtení

Černé tečky trápí téměř každého z nás. A ačkoliv nám přijde, že je nemožné se jich zbavit, věřte, že je to mnohem jednodušší, než se zdá. Chce to jen tu správnou péči, a především vhodné produkty. Jak tedy s černými tečkami zatočit jednou provždy?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak se zbavit černých teček na obličeji? 5 kroků, jak na to

Co jsou černé tečky?

Černé tečky, známé také jako komedony, jsou malé, tmavé „pupínky“ na těle i obličeji, způsobené ucpanými póry. Póry se mohou ucpat kombinací odumřelých kožních buněk, přebytečného mazu a někdy i výskytem bakterií. Na povrchu pokožky tyto látky oxidují a ztmavnou, což vede k tvorbě charakteristických černých teček. Černé tečky jsou formou akné a jsou běžně viditelné na obličeji, zejména na nose, ale mohou se objevit kdekoli na těle.

Související kategorie produktů:

Proč vznikají černé tečky?

Vznik černých teček je ovlivněn několika faktory. Mezi hlavní příčiny patří:

Nadměrná produkce mazu
Hormonální změny
Nevhodná péče o pleť
Genetické predispozice
Černé tečky se objevují nejvíce na nose.
Na nose se černé tečky objevují nejvíce. Pravidelnou péči o pleť, a především čištěním, se jich však můžete jednoduše zbavit.

Jak se zbavit černých teček? Kompletní postup

Pro efektivní odstranění černých teček je důležité dodržovat komplexní péči o pleť. Zde jsou kroky, které byste měli podniknout, aby byla vaše pleť hydratovaná, čistá a zdravě vypadající:

1. Čištění
2. Exfoliace
3. Použití produktů pro pleť se sklony k akné
4. Profesionální ošetření
5. Zdravý životní styl
Pomocník na čištění pleti
K čištění pleti můžete použít ultrazvukovou špachtli GESKE Microcurrent Skin Scrubber&Blackhead Remover 9 in1. Kromě čištění přístroj také zbaví vaši pleť známek stresu a únavy, tonizuje a zpevní kontury obličeje, zajistí dokonalý liftingový efekt, rozzáření a sjednocení pleti.
Správné čištění pleti je při problémech s černými tečkami nutnost.
K čištění pleti používejte šetrné přípravky a vyhněte se těm, které obsahují alkohol. Ten by mohl vaši pleť podráždit a zbytečně vysušit.

Kde černé tečky nejvíce vznikají?

  • Černé tečky na nose

Právě na nose se černé tečky mohou objevovat nejvíce. Je to způsobené vyšší produkcí mazů a větším množství póru. Pravidelná péče o pleť však může pomoci snížit jejich tvorbu a dopřát pleti to, co si zaslouží.

  • Černé tečky na obličeji

Kromě nosu se černé tečky často objevují na čele, bradě a tvářích. Tyto oblasti vyžadují stejnou péči jako nos, s důrazem na jemné čištění a hydrataci.

Zbavit se černých teček vyžaduje pravidelnou a správnou péči o pleť. Kombinací vhodného čištění, exfoliace, použití specifických produktů a zdravého životního stylu můžete dosáhnout hydratované, zářivé a zdravě vypadající pleti.

Články k tématu Jak se zbavit černých teček na obličeji? 5 kroků, jak na to

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora