Sněhové hrudky s ořechy a mrkví
Pamatujete si chuť a křehoučkou texturu sněhových pusinek? Tak tyto klasické cukrové pusinky vám doporučit nemůžeme, ale vytvořili jsme pro vás recept, který chutná fantasticky a přitom se k němu můžete hrdě hlásit i před svým lékařem diabetologem.
Postup přípravy:
Rozinky spaříme vroucí vodou (nebo lze předem namočit do rumu), aby změkly, a pokrájíme na menší kousky. Mrkev najemno nastrouháme a ořechy nameleme. Z bílků si vyšleháme sníh, přidáme skořici a opatrně vmícháme mrkev, ořechy a rozinky. Z těsta tvarujeme hrudky nebo pusinky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 120-130 stupních cca 45 minut, vypneme troubu a ještě necháme v troubě dosušit. Pokud by vám připadaly hrudky málo sladké (jsou jen lehce sladké díky mrkvi a rozinkám), tak lze před podáváním lehce poprášit moučkovým cukrem nebo jiným sladidlem (např. xylitolem).
Přejeme dobrou chuť!
Množství ingrediencí odpovídá cca 25 kusům, 1 porce = 1 kus
Nutriční hodnoty na 1 porci:
80 kJ, 1,6 g sacharidů, 0,7 g bílkovin, 1 g tuků, 0,3 g vlákniny, 1,2 g cukrů, 0,2 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli