Pomazánka z pečeného celeru a česneku
Celer obsahuje úctyhodný mix vitamínů, minerálních látek a esenciálních olejů. Ochutit správně celerová jídla není složité. Dejte celeru šanci. Pečení mu dodá na sladké chuti a česnek skvěle doplní jeho specifickou vůni.
Postup přípravy:
Celer očistíme a nakrájíme na kostky. Celou palici česneku rozkrojíme na půl a dáme společně s celerem péct do trouby na 170 stupňů, dokud není celer měkký. Česnek vyndáme případně dříve, aby se nespálil. Celer necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré, přidáme lučinu, vymáčknuté stroužky upečeného česneku a promixujeme. Přidáme nastrouhané jablko a dochutíme solí. Před podávání ještě dozdobíme jablkem a vlašskými ořechy.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
380 kJ, 10 g sacharidů, 3 g bílkovin, 4 g tuků, 4,5 g vlákniny, 4,5 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0,8 g soli