Ovocná zmrzlina ze skyru
Jednoduché věci bývají obvykle nejlepší: rozmixované ovoce a druh mléčného výrobku, který obsahuje minimum tuku a cukru. Severský skyr je skvělou alternativou klasického jogurtu a ocení ho jak diabetici, tak lidé, kteří by rádi shodili nějaké to kilo.
Ovocná zmrzlina ze skyru
Tip: Zvolte tekutý skyr, dejte ho lehce namrazit rovnou v kelímku a máte ovocný shake.
⏳ Doba přípravy: 10 min + zamražení
Ingredience na 12 porcí:
✔️ 180 g banánu
✔️ 280 g jiného ovoce (například jahody, borůvky, meruňky)
✔️ 280 g skyru
✔️ 20 g ořechového másla (například mandlové nebo pistáciové, lze použít i arašídové)
Postup přípravy:
Smícháme skyr, banán a další ovoce podle chuti (například jahody, meruňky nebo borůvky), přidáme lžíci ořechového másla a rozmixujeme. Naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zmrazit. Případně lze využít mražené ovoce (banán den předem nakrájíme na kolečka a zamrazíme), přidáme skyr a arašídové máslo, rozmixujeme a můžeme hned konzumovat.
Množství ingrediencí odpovídá 12 porcím do formiček o obsahu 60 ml.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
220 kJ, 7 g sacharidů, 4 g bílkovin, 1 g tuků, 1 g vlákniny, 5 g cukru, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli