Ořechové kuličky z cizrny
Oslaďte si trochu život, náš tip na další dobrotu se vám bude do pusy kutálet skoro sám. Kuličky z nízkosacharidového cizrnového těsta a ořechů jistě u odpolední kávy potěší všechny mlsouny.
Postup přípravy:
Vločky a ořechy nameleme (část ořechů – cca 30 g si necháme v kuse). Cizrnu rozmixujeme dohladka. Přidáme mleté vločky a cca 2 třetiny mletých ořechů (zbytek si necháme na obalení). Přidáme čekankový sirup, skořici a vypracujeme těsto. Podle potřeby zředíme trochou vody nebo rumu, aby se nám s těstem dobře pracovalo. Z těsta tvarujeme kuličky a doprostřed zabalíme lískový ořech. Kuličky obalíme ve zbylých namletých oříšcích.
TIP: Těsto je poměrně málo sladké, proto je vhodné mleté ořechy, ve kterých kuličky obalujeme, smíchat s troškou moučkového cukru. Posyp se k našim chuťovým pohárkům dostane jako první a celé kuličky tak budou působit více sladce, i když je množství cukru minimální.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci (1 kulička = cca 10 g):
140 kJ, 2 g sacharidů, 1 g bílkovin, 2 g tuků, 1,1 g vlákniny, 0,5 g cukrů, 0,2 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli