Nutella z tvarohu
31. 8. 2022
· 1 minuta čtení
Pravé lískooříškové čokoládové krémy jsou pro diabetika něco jako jízdenka na hyperglykemii. Když si ale dáte tu práci a trošku recept „poladíte“, klidně si jednou za čas můžete k snídani dopřát celozrnné pečivo s „nutellou“.
Postup přípravy:
Čokoládu necháme rozpustit na vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Poté do ní vmícháme tvaroh a ořechové máslo. Dle chuti můžeme přidat i další ingredience - například nadrcené oříšky, kokos, vanilku nebo lyofilizované maliny či jiné ovoce. Důkladně promícháme a dáme do lednice.
TIP: Ozdobte si porci čerstvým si mrazem sušeným lesním ovocem, které doplní vlákninu za minimálního obsahu cukru.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
290 kJ, 2,5 g sacharidů, 3 g bílkovin, 5 g tuků, 1,2 g vlákniny, 2,1 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli