Mangový cheesecake do skleničky
Máte chuť na lehký dezert, lahodnou svačinu nebo třeba snídani ve skle? Oslaďte si život s naším mangovým cheesecakem. S mangem a trochou banánu naděláte takovou parádu, že si na cukr ani nevzpomenete. Tento cheesecake navíc není vůbec pracný.
Postup přípravy:
Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g).
Připravíme si krém. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C cca 25–30 minut, dokud není krém pevný.
Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
890 kJ, 30 g sacharidů, 11 g bílkovin, 5 g tuků, 4 g vlákniny, 20 g cukrů, 1 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli