Mangovo-banánová zmrzlina
Banán a mango sice nejsou úplně na vítězných příčkách hitparády o nejnižší glykemický index, ale zase obsahují slušné množství vlákniny, která zpomaluje vstřebávání cukrů.Ta se však v tomto případě poruší mixováním. Zmrzlinu můžete proto podle receptu připravit pro celou rodinu a porci pro sebe poupravit snížením množství ovoce a přidáním jogurtu či tvarohu, které glykemický index automaticky sníží.
Postup přípravy:
Banán a mango nakrájíme na menší kusy a dáme zamrazit. Mražené ovoce rozmixujeme a ihned podáváme. Můžeme ozdobit plátky mandlí a čerstvým mangem (z manga lze pomocí vykrajovátka vykrájet různé tvary – čerstvé mango nakrájíme na plátky, vykrájíme tvary, odřezky dáme zamrazit a použijeme na přípravu zmrzliny).
Pokud bychom chtěli navýšit množství bílkovin, přidáme k ovoci řecký jogurt nebo tvaroh a dáme na chvíli zamrazit. Zmrzlina nás tak i více zasytí.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
370 kJ, 17 g sacharidů, 2 g bílkovin, 2 g tuků, 2 g vlákniny, 13 g cukru, 0,2 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli