Křupavé müsli s mandlemi
Udělat si doma k snídani vlastní müsli není žádná věda. Vyjde vás daleko levněji a rozhodně si na něm i více pochutnáte, jelikož si do něj přidáte své oblíbené suroviny. Díky tomu tak nebudete navíc konzumovat přidaný cukr ani další zbytečné přísady.
Postup přípravy:
Vločky smícháme s jablečným pyré a nasekanými mandlemi (nejlepší je použít mandlové plátky). Jablečné pyré lze nahradit jakýmkoli jiným ovocným pyré nebo i rozmačkaným banánem. Ze směsi tvoříme rukou malé hrudky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C cca 15 minut, během pečení občas promícháme a kontrolujeme, aby se müsli nespálilo. Upečené müsli vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
680 kJ, 24 g sacharidů, 5 g bílkovin, 5 g tuků, 5,3 g vlákniny, 3,4 g cukrů, 0,6 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli