Jehněčí ragú se zeleninou
Jehněčí je sice doménou zemí, kde je chov ovcí častější než v Česku, ale určitě si ho čas od času dejte. Když se dobře připraví, je nepřekonatelné. Aromatické maso vyniká v kombinaci se zeleninou a zdaleka ne jen kořenovou.
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Pak přidáme na kostky nakrájené jehněčí, osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek, jalovec, bobkový list, rozmarýn a vše orestujeme. Zalijeme vodou a necháme dusit cca 60 minut. Poté přidáme na větší kousky nakrájená rajčata, papriku a brokolici, dusíme ještě cca 20 min. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a necháme ideálně do druhého dne v lednici odležet. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
1280 kJ, 18 g sacharidů, 31 g bílkovin, 12 g tuků, 5 g vlákniny, 8,5 g cukrů, 3,8 g nasycených mastných kyselin, 1 g soli