Hráškové krokety se sýrem
Zelený hrášek je nejen výborným zdrojem bílkovin a vitaminu C, ale navíc má přirozeně nasládlou chuť a na talíři krásně vypadá. A když ho smícháte s trochou sýra a rýže, výsledným kroketám odolá málokterý mlsoun.
Postup přípravy:
Uvařenou rýži rozmixujeme společně s hráškem, do směsi přidáme žervé, vejce, sůl a bílý pepř a vymícháme v hladkou a pevnou hmotu. Z takto připravené hmoty tvarujeme kuličky, do každé zabalíme malý kousek nivy (nebo jiného sýra). Hotové kuličky obalíme ve strouhance, lehce pokapeme olejem (nebo postříkáme olejem ve spreji) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 185 °C cca 15 minut dozlatova.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci (3 krokety):
680 kJ, 16 g sacharidů, 7 g bílkovin, 8 g tuků, 2 g vlákniny, 1 g cukrů, 4 g nasycených mastných kyselin, 0,7 g soli