Crumble s lesním ovocem
Crumble je anglický kulinářský termín pro nám v Česku důvěrně známou drobenku. Tento recept se od drobenkového koláče ovšem trošku vzdaluje. Každá porce se peče samostatně v dezertní zapékací mističce a klasické těsto zde nenajdete. Přesto je crumble rece
Crumble s lesním ovocem
⏳ Doba přípravy: 40 min
Ingredience na 4 porcí:
Ovoce
✔️ 140 g malin
✔️ 140 g borůvek
✔️ 8 ml rumu
Posypka / Drobenka
✔️ 60 g ovesných vloček
✔️ 20 g celozrnné špaldové mouky
✔️ 20 g nesolených mandlí
✔️ 20 g Flory Gold (nebo másla)
✔️ 10 g hnědého třtinového cukru (nebo sladidla)
K podávání
✔️ 140 g bílého řeckého jogurtu 0%
Postup přípravy:
Lesní ovoce promícháme s rumem nebo mandlovým likérem, případně lehounce osladíme. Ovoce rozdělíme do zapékacích mističek. Na posypku smícháme vločky, ořechové lupínky (nebo pokrájené ořechy), celozrnnou mouku, cukr (lze nahradit sladidlem) a rostlinný tuk vhodný k tepelné úpravě (např. Flora Gold) nebo máslo. Připravenou směsí posypeme ovoce a dáme zapéct cca 25–30 minut. Podáváme s řeckým jogurtem nebo tvarohem.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
850 kJ, 25 g sacharidů, 8 g bílkovin, 8 g tuků, 6,3 g vlákniny, 8 g cukrů, 1,5 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli