Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi
Špagety s pěkně vláčnou sýrovou omáčkou mají obvykle glykemický index až do nebes. My jsme pro vás připravili variaci italského receptu, po které nebudete potřebovat první pomoc.
Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi
⏳ Doba přípravy: 35 minut
Ingredience na 3 porce:
✔️ 160 g celozrnných špaget
✔️ 600 g mrkve
✔️ 120 g cibule
✔️ 120 g ricotty
✔️ 120 ml bílého vína
✔️ 100 g rajčatového pyré
✔️ 20 g česneku
✔️ 12 ml řepkového oleje
✔️ 25 g pistácií
✔️ 20 g parmezánu
✔️ sůl
✔️ rozmarýn
✔️ bobkový list
✔️ pepř
✔️ citronová šťáva
Postup přípravy:
Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme podle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na 1 porci:
2030 kJ, 68 g sacharidů, 17 g bílkovin, 15 g tuků, 11 g vlákniny, 18 g cukrů, 5 g nasycených mastných kyselin, 1,5 g soli