Kešu

  (48)

Seřadit:

Zobrazuji 23 z 48 výsledků

  • 4.8
    (148)
    Výživné oříšky jsou skvělým zdravým mlsáním i surovinou do kuchyně.
  • 3.0
    (1)
    Pražené kešu solené. Skvěle se hodí jen tak k vínu nebo k dochucení salátů.
  • 5.0
    (6)
    Lahodná kešu jádra s máslovou konzistencí a nasládlou chutí.
Kešu

Kešu

Co jsou kešu ořechy? 

Kešu ořechy jsou plodem stromu ledvinovníku západního, což je tropický stálozelený strom původem z Brazílie. Dnes se ořechy pěstují zejména v Indii a Vietnamu na plantážích, kde se rovnou zpracovávají, a poté už putují do celého světa. Plody svým tvarem odpovídají stromu, na kterém rostou. Jsou velmi chutné, výživné a perfektně se hodí k dopolední svačině i k večernímu zobání u televize. Vyzkoušejte například kešu natural nebo ve formě lahodného ořechového másla. Kešu v jakékoliv formě skvěle zasytí, uspokojí vaše potřeby po sladkém, a navíc jsou i bohaté na makroživiny, vitaminy a minerály. 

Co obsahují kešu ořechy?  

Kešu jádra jsou velmi nutričně hodnotné ořechy, obsahují jak proteiny, tak tuky, vitaminy a minerály. Najdete v nich vitaminy E, K a B6. Dále také měď, fosfor, zinek, hořčík, železo a selen. Jsou skvělým zdrojem proteinů, což potěší zejména vegany a vegetariány. Ořechy obsahují prospěšné nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty a podporují tak zdravý životní styl. Denně si můžete dopřát přibližně jednu větší hrst těchto vynikajících oříšků. Pochutnejte si například na jádrech od Allnature nebo Organis. 

Kešu ořechy a těhotenství

Kešu oříšky můžete zařadit do svého jídelníčku i v těhotenství. Obsahují hodně zdraví prospěšných látek pro matku i dítě. Jsou plné vlákniny, vápníku, zinku, železa i kyseliny listové. Připravte si z nich výbornou pomazánku, nepečený dezert nebo si je přidejte do vydatného smoothie. Výborné je také kešu máslo, které můžete přidat do kaší, cereálií nebo si jej namazat na pečivo.

Upozornění