Úvod
Pohanka se objevuje na českém stole již od středověku. Tato plodina je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, rutinu (flavonoid), vitaminů skupiny B a minerálních látek. PROBIO Mouka pohanková hladká bezlepková je mechanicky loupaná (nikoliv termicky), a tak si zachová větší množství živin, které se při tepelném zpracování vytrácejí. Také je přirozeně bezlepková, a proto je plnohodnotnou součástí jídelníčku celiaků.
Využití pohankové mouky v kuchyni: tradiční francouzské palačinky crêpes (nasladko i naslano), bezlepkové moučníky a pečivo, lívance, zahušťování, knedlíky, nočky.
Hlavní vlastnosti:
- přirozeně bezlepková mouka
- nitričně bohatá potravina
- široké využití v kuchyni
Složení
100 % celozrnná krupice pšeničná BIO.
Upozornění
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.