Úvod
Želírovací prostředek vyrobený z jablečného základu. Wolfberry Pektin je vhodný k zahušťování cukrářských a pekařských výrobků i k výrobě džemů a marmelád. Je chuťově neutrální, a tak nemění chuť použitého ovoce. Skvěle se osvědčil při přípravě mražených dezertů, želé a pudinků.
Hlavní vlastnosti:
- k zahušťování cukrářských a pekařských výrobků
- želírující přípravek pro přípravu marmelád
- nemění chuť použitého ovoce
Složení
Amidovaný jablečný pektin 100 %. Alergeny nejsou přítomny.
Použití
Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo) – ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1). Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.