Úvod
Červená čočka obsahuje kromě řady dalších příznivých nutričních látek zejména vysoký podíl bílkovin. Je zbavena slupky a díky tomu je lépe stravitelná a nenadýmá. Na rozdíl od klasické čočky není třeba ji před vařením namáčet a je uvařená do 10 minut. Organis Červená čočka v BIO kvalitě je vhodná k přidání do polévek a k přípravě kaší a salátů.
Hlavní vlastnosti:
- rychlá příprava bez namáčení
- obsahuje 23 % bílkovin
- široké využití do polévek, salátů i pomazánek
Složení
Čočka červená půlená. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Použití
Červenou čočku přeberte, propláchněte a zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek čočky připadají zhruba dva hrnky vody). Nesolte a přiveďte k varu. V nezakrytém hrnci vařte cca 5-7 minut. Po uvaření získá červená čočka žlutou barvu. Sůl přidejte až na konec a promíchejte.