Úvod
Výživná hodnota kešu ořechů: Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin a jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah výživných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.
Kde kešu rostou: Kešu rostou až na 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné a zaměstnává spoustu lidí v Indii či Vietnamu. Tyto země jsou současně největším producentem kešu ořechů.
Využití kešu ořechů: Kešu ořechy jsou skvělé samotné, ale také jako přísada do různých dezertů a jiných sladkých i slaných pokrmů, nebo se z nich dá vyrobit vynikající kešu krém.
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Složení:
Kešu ořechy.
Alergeny:
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, oxidu siřičitého nebo sezamu.
ve 100g | |
Energetická hodnota | 2314 kJ |
553 kcal | |
Tuky | 43,9 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 7,8 g |
Sacharidy | 30,2 g |
Z toho cukry | 5,9 g |
Bílkoviny | 18,2 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 3,3 g |