Úvod
Jaké by to byly svátky, kdyby se domem nelinula vůně čerstvě upečeného lineckého cukroví? Pro všechny milovníky tohoto tradičního vánočního dezertu, kteří se musí vyhýbat lepku, je tu bezlepková směs na linecké cukroví. Stačí jen přidat několik základních ingrediencí a ze směsi vykouzlíte hladké, voňavé těsto, které se snadno zpracovává a tvaruje. Po upečení stačí už jen vybrat svou oblíbenou domácí marmeládu a cukroví naplnit.
Hlavní vlastnosti:
- bez lepku
- snadná a rychlá příprava
- vyvážený poměr kukuřičné a rýžové mouky
Složení
Kukuřičná mouka, rýžová mouka, cukr, stabilizátor: E464, zahušťovadlo: guma guar, sušený vaječný bílek.
Použití
Obsah sáčku vysypejte na vál, přidejte 100 g změklého másla a 1 vejce. Vypracujte hladké těsto, které nechte 2 hodiny v lednici odpočinout. Vyválejte plát 0,5 cm silný a vykrajujte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova cca 8 - 10 minut. Po vychladnutí slepte marmeládou nebo krémem a ozdobte polevou.