Úvod
Víte, jaký dezert patří celosvětově k nejoblíbenějším a nejrozšířenějším? Cheesecake! Tento neodolatelný, chutný a navíc lehký dezert si nyní můžete připravit i v bezlepkové verzi. Směs je navržena tak, aby výsledek byl nejen lahodný, ale také snadný a rychlý na přípravu. Vše, co musíte udělat, je přidat několik základních ingrediencí a případně ovoce dle vaší chuti. Cheesecake je vláčný, jemný a dokonale vyvážený, takže si ho můžete vychutnat jako samostatný dezert, nebo jako součást slavnostní tabule.
Hlavní vlastnosti:
- bez lepku
- snadná a rychlá příprava
- v balení směs na korpus i na náplň
Složení
Cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin), stabilizátor: E 464, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma.
Použití
Do směsi na přípravu korpusu přidejte 1 vejce, 100 g změklého másla a vypracujte hladké těsto. Na pracovní desku si položte pečící papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položte těsto a přes potravinářskou folii vyválejte tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneste do formy, prsty přitlačte okraje k formě a rádýlkem zarovnejte. Těsto propíchejte vidličkou a pečte při 160 °C 10–15 minut. Korpus po upečení nechejte ve formě zchladnout a připravte náplň.
Do směsi na přípravu náplně přidejte 500 g tvarohu a 300 ml vody, můžete přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promíchejte, nechejte 5 minut odstát a poté nalijte do vychladlého korpusu. Uhlaďte a pečte při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč nechte vychladnout, vyjměte z dortové formy a podávejte.