Úvod
Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven. Pokud si myslíte, že popcorn je pouze záležitostí moderní konzumní společnosti, jste na omylu. Zmínky o jeho konzumaci se objevují už u amerických indiánů před několika tisíci lety. Dnes je to symbol Ameriky a nejen u Američanů se těší velké oblibě. Kukuřice Wolfberry prochází přísnou kontrolou. Po sklizni se dlouhé měsíce uchovává v zásobnících a pomalu se suší na ideální vlhkost zrna. Kukuřice neobsahuje gluten, tedy směs dvou bílkovin, na které může vznikat alergie – celiakie.
Hlavní vlastnosti:
- speciální druh kukuřice na popcorn
- BIO kvalita
- snadná příprava v hrnci nebo mikrovlnné troubě
Použití
Příprava v hrnci:
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě:
Kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypneme. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnné trouby je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí nebo dochutit lžičkou másla.
Upozornění
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002