Úvod
Irbis Čekanka je sypké stolní sladidlo na bázi steviolglykosidů, které se získávají extrakcí z listů rostliny stévie a jsou doplněné rozpustnou vlákninou z kořene čekanky (inulin). Inulin prochází trávicím ústrojím téměř v nezměněné formě. Působí až v tlustém střevě, kde se stává potravou pro střevní mikroflóru, která je důležitá pro lidský organismus. Irbis Čekanka obohatí Váš jídelníček vlákninou v rámci zdravého životního stylu. Má příjemnou sladkou chuť. Jedna lžička sladidla osladí jako jedna lžička cukru při sníženém energetickém příjmu.
Hlavní vlastnosti:
- s vysokým obsahem vlákniny (denní příjem 12 g inulinu příznivě ovlivňuje správnou činnost střev)
- snadno se rozpouští
- snížená energetická hodnota
Složení
Vláknina z čekanky - inulin (98,8 %), sladidlo – steviolglykosidy (0,34 %), protispékavá látka – oxid křemičitý.
Použití
Sladidlo je ideální k přímému slazení teplých i studených nápojů, k dochucení pokrmů (jogurtů, pudingů, kaší, smoothie, apod.). 1 lžička osladí jako 1 lžička cukru.