Úvod
Práškové stolní sladidlo na bázi směsi fruktózy a steviol-glykosidů. Fruktóza je nosným sladidlem doplněné intenzivním sladidlem steviol-glykosidy, které mají až 350x vyšší sladivost než řepný cukr. Steviol-glykosidy ze subtropické rostliny stévie jsou nekalorickým sladidlem, mají nízký glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Stevia Práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů má univerzální použití. Hodí se k přímému slazení nápojů, do vaření, pečení i zavařování ovoce a zeleniny. Je 4x sladší než řepný cukr.
Hlavní vlastnosti:
- k oslazení nápojů i k vaření a pečení
- 1 lžička sladidla nahradí 4 lžičky cukru
- nižší glykemický index než sacharóza
Složení
Fruktóza (98 %), sladidlo: steviol-glykosid RA (0,9 %), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté (protispékavá přísada).
Použití
1 lžička/5 g = 4 lžičky/20 g řepného cukru. 250 g nahrazuje přibližně 1 kg řepného cukru.
Upozornění
Doplněk stravy se sladidly. Nepřekračujte doporučené dávkování. Není náhradou pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí.