Úvod
Panenský kokosový olej Wolfberry se získává šetrným zpracováním kokosových ořechů na ostrovech Filipíny, kde jsou rostliny pěstovány v certifikovaném režimu BIO. Pro výrobu oleje jsou vybírány mladé, ale zralé plody, které se oloupou a kopra zevnitř se na jemno nastrouhá. Takto vzniklá jemná drť se následně zahřeje na maximálně 42°C, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty bez vody se pak metodou lisováním “za studena“ získává prvotřídní kokosový olej. Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že si do teploty okolo 23°C zachovává pevné skupenství, zatímco po překročení této teploty přechází do tekutého stavu. Jedinečnost kokosového oleje spočívá v obsahu přibližně z 86 % nasycených tuků, které se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.
Jak používat kokosový olej:
- Olej je tepelně stabilní až do 200° C, takže se hodí na smažení, v orientální kuchyni, při výrobě cukroví, ale i při jednoduchém mazání pečiva.
- Dá se výborně použít jako náhrada běžného tělového mléka, nebo krému. Krásně se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film.
- Je výborný na vlasové zábaly, protože může působit i proti vypadávání a lámavosti vlasů.
- Hodí se jako masážní prostředek pro svoji příjemnou vůni a snadné vstřebávání. Pokožku zanechává hladkou a pružnou.
- Zklidňuje pokožku po opalování a výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť.
- Domácím mazlíčkům dokáže pomoci s posílením imunity a zlepšením kvality jejich srsti.