Úvod
Za skvělým popcornem už nemusíte do kina. Allnature Kukuřici na popcorn zvládne přichystat opravdu každý, díky své rychlé přípravě se navíc zavděčí při každé návštěvě. Skvěle chutná, leckoho může příjemně překvapit také její nízká kalorická hodnota. Jde o speciální druh plodiny s tvrdou slupkou, která při zahřívání zrna vytvoří tlak v jeho středu a kukuřici tím roztrhne. Škroby a proteiny ukryté uvnitř se tak dostanou na povrch a zrna získají klasický tvar v bílé barvě. Aby si zachovala své příznivé výživové údaje, je potřeba ji připravovat bez tuku nebo použít vysoce kvalitní olej, který se nepřepaluje, například kokosový. Pro ochucení lze hotový popcorn posypat solí nebo promíchat se lžičkou rozpuštěného másla.
Hlavní vlastnosti:
- kukuřice na popcorn
- nízká kalorická hodnota
- snadná a rychlá příprava
Složení
Popcorn z kukuřičného zrna.
Použití
V hrnci/ na pánvi: Nasypte kukuřici do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjte pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypněte.
V mikrovlnné troubě: Kukuřici nasypte do misky a zlehka přikryjte víkem, vložte do mikrovlnné trouby na výkon 500-600 W po dobu 3 až 4 minut. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší jak 5 vteřin, troubu vypněte.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápkových plodů, sezamu a sóji.