Úvod
Kaviár mezi luštěninami. Právě tak se Allnature Čočka černá beluga BIO často označuje. Má jemně oříškovou chuť a zaujme Vás nejen svým nutričním přínosem. Obsahuje vysoký podíl bílkovin a vlákniny. Již 100 g černé čočky pokryje až polovinu denní potřeby vlákniny. Výhodou je, že ji nemusíte před vařením namáčet a drží si svůj tvar i po uvaření. Při vaření můžeme k čočce přidat mořské řasy nebo majoránku, čímž se značně sníží riziko nadýmání. Černá čočka beluga je ideální do salátů, pomazánek, zeleninových nákypů, na obložené mísy i jako příloha.
Hlavní vlastnosti:
- chutná potravina s hojnou možností využití
- s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin
- není třeba ji před vařením namáčet
- s jemně oříškovou chutí
- v BIO kvalitě
Složení
Čočka černá beluga
Použití
Černou čočku beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni cca 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte - předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.