Erythritol

  (17)

Seřadit:

Zobrazuji 17 z 17 výsledků

  • 5.0
    (7)
    Skvělá varianta sladidla s nízkým glykemickým indexem.
  • 5.0
    (2)
    Příjemná sladká chuť bez kalorií. Vhodný k běžnému slazení nápojů.
  • 5.0
    (4)
    Stolní sladidlo na bázi erythritolu a steviol-glykosidu s velmi nízkou kalorickou hodnotou.
Erythritol

Erythritol

Erythritol je vhodnou alternativou rafinovaného bílého cukru, která si v posledních letech získala obrovskou popularitu. Pověst nízkokalorického sladidla z něj dělá oblíbenou zdravější náhražku cukru a přísadu do řady potravin a nápojů s nízkým obsahem cukru.

Co je to erythritol?

Erythritol je cukerný alkohol přítomný v některých druzích ovoce a fermentovaných potravinách, jako jsou hrozny, hrušky, víno, sýr a houby. Toto sladidlo poskytuje asi 6080 % sladkosti rafinovaného cukru, nicméně neobsahuje vůbec žádné kalorie a má nulový glykemický index. To ocení především sportovci, diabetici i příznivci zdravého životního stylu. Erythritol se vyrábí přirozenou fermentací glukózy z kukuřičného nebo pšeničného škrobu.

Jak používat erythritol?

Erythritol chutná a vypadá stejně jako cukr. Použít jej můžete samostatně nebo v kombinaci s jinými alternativními sladidly, hodí se na pečení i oslazení vašeho oblíbeného nápoje. Erythritol lze koupi i ve formě moučky.

Upozornění