Úvod
Sladidlo z čekanky má mimořádně vysoký obsah vlákniny a velmi nízký glykemický index. Vyrábí se patentovanou metodou z kořene čekanky a má až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup). Vláknina obsažena v extraktu z čekanky se dostává nestrávená až do tlustého střeva, kde je částečně nebo úplně fermentována střevními bakteriemi. To napomáhá ke zlepšení činnosti střev a vyprazdňování. Čekankový sirup můžete využít v teplé i studené kuchyni, je skvělý na pečení moučníků, dortů, do kaší, jogurtů, müsli, na palačinky i lívance, nebo na oslazení čaje či limonády. 1 lžíce sirupu odpovídá cca 1 lžíci cukru/medu.
Hlavní vlastnosti:
- sladidlo z kořene čekanky
- vysoký obsah vlákniny
- nízký glykemický index
- sladivost stejná jako u medu
- vhodný do teplé i studené kuchyně
Složení
Extrakt z kořene čekanky 100%.