Úvod
Máte alergii na lepek, zajímáte se o veganskou stravu nebo jen chcete odlehčit svému organismu? Vyzkoušejte bezlepkovou směs na celozrnné pečivo Nutrifree bez obsahu pšeničného škrobu, mléka a vajec. Obsahuje výživově cennou pohankovou mouku a rýžové otruby. Moučná směs stačí na upečení dvou středních chlebů či přiměřeného množství kusů menšího pečiva. Stačí přidat vodu, droždí, sůl a trochu oleje. Díky snadné přípravě máte voňavé pečivo brzy na stole.
Hlavní vlastnosti:
- neobsahuje lepek
- neobsahuje pšeničný škrob, mléko a vejce
- vhodná pro celiaky a vegany
- obohacena o pohankovou mouku a rýžové otruby
- snadná příprava a rychlé upečení
Složení
Kukuřičný škrob, rýžová mouka, pohanková mouka 10,5 %, tapiokový škrob, cukr, rýžové otruby 3 %, psylliová vláknina, zahušťovadla: (E464, guarová guma), sůl, aroma. Může obsahovat stopy hořčice a sóji.
Použití
Rozpusťte droždí ve vlažné vodě. Nasypte mouku do mísy a pomalu vmíchejte rozpuštěné droždí. Přidejte olej a sůl a důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Vytvarujte do tvaru koule a nechte vykynout po dobu 1,5 hodiny při pokojové teplotě. Vezměte těsto, na ruku si dejte trochu mouky a vytvarujte těsto do tvaru bochníku. Umístěte chleba na pečicí papír na plech a nechte kynout dalších 20 minut. Pečte v předehřáté troubě na 180-200 °C po dobu 30-40 minut. Po vyjmutí z trouby nechte chleba před podáváním vychladnout.