Úvod
Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides) je dřevina s trnitou kůrou. Jeho plody jsou obvykle oranžové až červené (podle množství karotenoidů), jejich chuť závisí na množství sacharidů, takže může být od sladké až po trpkou a kyselou. Bobule jsou o něco větší než borůvky a jejich sklizeň probíhá po jejich plném dozrání. Sušené plody rakytníku jsou bohaté na kombinaci vitamínů, antioxidantů, stopových prvků, nenasycených mastných kyselin a biologicky aktivních látek. Plody rakytníku podporují přirozenou obranyschopnost a imunitní systém, podporují normální funkci prostaty, normální činnost kardiovaskulárního systému a normální trávení.
Hlavní vlastnosti:
- sušené plody rakytníku řešetlákového
- bohaté na kombinaci vitamínů, antioxidantů, stopových prvků a nenasycených mastných kyselin
- rakytník podporuje přirozenou obranyschopnost organismu
Složení
Sušené plody Rakytníku 100 %.
Použití
Jednou denně si připravíme výluh z 1-2 čajových lžiček, které zalijeme 200 ml vroucí vody a po 15 minutách scedíme. Plody se mohou jíst jak vylouhované, tak sušené.