Úvod
Maximální zachování živin v certifikované kvalitě BIO
Kakaové boby jsou plody Theobroma cacao, malého stále zeleného stromu rostoucího v tropických klimatických podmínkách. Kakao je přirozeně bohaté na nutriční elementy a fytonutrienty. Po stránce antioxidantů jde o jednu z nejbohatších potravin vůbec - obsahuje jich obrovské množství (více než červené víno, borůvky, Acai bobule, granátová jablka a Goji bobule dohromady).
Doporučené dávkování:
- Vmíchejte 3 lžičky do 300 ml mléka, ovocných nebo zeleninových nápojů, džusů.
Upozornění: Skladujte na suchém místě. Sáček těsně uzavřete po každém použití. Ukládejte mimo dosah dětí. Vhodné pro veganskou stravu.
RHP - referenční hodnota příjmu
Složení:
100% kakaový prášek z bobů (Theobroma cacao) z Peru.
Alergeny:
Neobsahuje.
ve 100g | RHP | |
Energetická hodnota | 1351 kJ | |
325 kcal | ||
Tuky | 11 g | |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 6,8 g | |
Z toho mono-nenasycené mastné kyseliny | 3,8 g | |
Z toho poly-nenasycené mastné kyseliny | 0,4 g | |
Sacharidy | 13,4 g | |
Z toho cukry | 1 g | |
Bílkoviny | 27,2 g | |
Sůl | 0,0825 g | |
Vláknina | 31,7 g | |
Obsah účinných látek | ||
Draslík | 3350 mg | 167,5 % |
Vápník | 175 mg | 21,9 % |
Fosfor | 715 mg | 102,1 % |
Hořčík | 470 mg | 125,9 % |
Železo | 28 mg | 199,5 % |
Zinek | 8,1 mg | 81 % |
Měď | 4,1 mg | 410 % |
Theobromin | 2,4 g |