Úvod
Černá sůl kala namak nebo sanchal je zvláštním druhem nerafinované vulkanické soli s obsahem síry. Díky specifické vajíčkové chuti je zvláště vhodná k ochucení jídel indické kuchyně. Výživovou hodnotu soli zvyšuje irský mech. Tato mořská řasa rostlinnou alternativou želatiny.
Hlavní vlastnosti:
- přírodní nerafinovaná sůl
- s obsahem mořské řasy
- vhodná k ochucení indických jídel a kořeněných pokrmů
Složení
Černá sůl kala, Irský mech (Chondrus crispus). Bez chemických příměsí, přípravků na zlepšení sypkosti a přidaného jódu.
Použití
Černá sůl s irským mechem je vhodná k ochucení jídel indické kuchyně, kořeněných pokrmů, tofu, salátů, omáček, zeleninových polévek i veganských pomazánek, kterým dodá vajíčkovou příchuť.