Úvod
Bezlepková směs pro přípravu domácího chleba z přirozeně bezlepkových obilovin – rýže a kukuřice. Pekařské droždí je součástí balení, stačí přidat vodu, vytvořit těsto a nechat vykynout. Chleba můžete upéct v troubě nebo svěřit jeho přípravu domácí pekárně. Výsledkem je dobrota s křupavou kůrčičkou a jemnou střídkou na které si pochutná celá rodina.
Hlavní vlastnosti:
- stačí přidat pouze vodu
- droždí je součástí balení
- neobsahuje lepek
Složení
Bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), cukr, kmín, zahušťovadlo: guma guar, barvivo: amoniakový karamel, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, rozmarýn.
Sorbitanmonostearát zajišťuje čerstvost a pevnost těsta, při běžných dávkách nejsou známy nežádoucí účinky; guma guar se vyrábí z guarových bobů a je považován za bezpečnou látku.
Použití
Oba sáčky smíchejte a přidejte 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem vypracujte těsto a vložte je do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy. Nechte v teple 60–75 minut kynout. Troubu nastavte na 170–180 °C a pečte asi 60 minut. Směs je vhodná i pro použití v domácí pekárně.