Úvod
Zavzpomínejte na chuť dětství a pochutnejte si na skvělém vláčném makovníku, navíc v bezlepkové variantě! Precizně namíchaná směs na makovec Labeta vás potěší snadnou přípravou (přidáte pouze vodu, olej a vejce) a skvělou chutí díky 26 % máku.
Hlavní vlastnosti:
- směs na pečení z rýžové a kukuřičné mouky
- směs obsahuje 26 % máku
- nenáročná příprava
Složení
Mák modrý mletý termostabilizovaný 26 %, rýžová mouka, cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo: guma guar, jedlá sůl.
Použití
Obsah sáčku, 3 vejce, 150 ml oleje, 120 ml vody šleháme 2 – 3 minuty do hladkého těsta. Na tukem vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme při teplotě 160 °C po dobu 20 – 25 minut. Před vypnutím zkontrolujeme špejlí, zda je makovec propečený. Po vychladnutí můžeme ozdobit citrónovou nebo čokoládovou polevou.