Úvod
Milujete sladké ovocné knedlíky, ale vyhýbáte se lepku? Připravte si sladký oběd nebo teplý moučník v bezlepkové variantě pomocí Labeta směsi na přípravu jogurtových knedlíků. Příprava je velmi snadná, ke směsi přidáte pouze vodu a pak už upravíte dle svých chutí: ovocný rozvar, strouhaný perník, tvaroh a máslo nebo třeba obalené v máku a oříšcích-fantazii se meze nekladou. Lahodné a vláčné knedlíčky potěší i malé strávníky.
Hlavní vlastnosti:
- lahodné a vláčné bezlepkové knedlíky
- nenáročná příprava (přidáte jen vodu)
- z jednoho balení uvaříte 2 porce
Složení
Rýžová mouka, bramborové vločky [brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidanty (estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, disiřičitan sodný), kurkuma], cukr, kukuřičný škrob, sušený jogurt 6 %, sušené odstředěné mléko, jedlá sůl, aroma.
Použití
Obsah sáčku smícháme s 270 ml studené vody a necháme 10 minut odstát. Z těsta tvoříme kuličky o průměru 5 cm, které vkládáme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme mírným varem přibližně 15 minut. Z celého balení je možné připravit přibližně 8 - 9 knedlíků.