Úvod
Sypký základ pro přípravu bezlepkového dezertu s čokoládovými kousky. Lehký drobený dort polechtá Vaše chuťové pohárky ať už musíte dbát na bezlepkovou dietu nebo ne. Směs je vytvořena z přirozeně bezlepkové rýžové a kukuřičné mouky. Balení obsahuje 320 g směsi na korpus + 90 g směsi na náplň.
Hlavní vlastnosti:
- lahodný dort s čokoládovými kousky
- z přirozeně bezlepkové rýžové a kukuřičné mouky
- směs na náplň je součástí balení
Složení
Cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, čokoládové kousky 5 % (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, vanilin), bramborový škrob, kakao, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), emulgující přípravek (glukózový sirup, plně ztužený palmový tuk, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou, mléčná bílkovina), aroma, jedlá sůl, stabilizátor: difosforečnany, zahušťovadlo: xanthan. Alergeny: sója, mléko.
Použití
- Na těsto budete potřebovat: 100 g měkkého margarínu na pečení nebo másla, 2 vejce, 275 ml mléka.
- Na náplň: 3 banány, 500 ml vychlazené šlehačky.
- Směs na přípravu korpusu, margarín, vejce a mléko šleháme elektrickým šlehačem 3 minuty na nejvyšším stupni.
- Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy o průměru 24–26 cm. Uhladíme a pečeme při 170 °C cca 30 minut.
- Po vychladnutí vydlabeme korpus pomocí lžičky do hloubky cca 1 cm. Vydlabanou část korpusu nahrubo rozdrobíme. Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme na korpus.
- Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme směs na náplň a došleháme do tuha. Hotovou náplň navršíme kopulovitě na korpus a drobením dort posypeme.
- Necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.