Úvod
Pokud si neumíte představit Velikonoce bez beránka na stole, ale nejste kamarádi s lepkem, vyzkoušejte Labeta směs na bezlepkového beránka. Je založena na rýžové a kukuřičné mouce, přidáte pouze mléko, olej a vejce a můžete péct. Potěší vás nejen snadná příprava, ale také skvělá chuť, která k Velikonocům prostě patří.
Hlavní vlastnosti:
- bezlepková směs na beránka
- z rýžové a kukuřičné mouky
- snadná příprava
- přidáte jen mléko, olej a vejce
- skvělá chuť
Složení
Cukr, bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová.
Použití
V míse smícháme obsah sáčku, 3 vejce, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml mléka a šleháme elektrickým šlehačem 3 – 4 minuty do hladkého těsta. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou, nebo jinou bezlepkovou moukou a vylijeme těstem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C přibližně 40 minut. Před vyjmutím z trouby zkontrolujeme špejlí, zda je beránek propečený. Upečeného beránka necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté na formu přiklopíme prkénko, opatrně otočíme a vyklopíme. Zchladlého beránka můžeme pocukrovat, ozdobit polevou nebo máslovým krémem.