Úvod
Pro nadýchané moučníky a piškoty vyzkoušejte kypřící prášek v BIO kvalitě. Wolfberry BIO Kypřící prášek do pečiva je bezlepková a bezfosfátová příměs ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Používá se jako běžný prášek do pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto kypří. Obsahuje bio kukuřičný škrob s vinným kamenem a běžnou jedlou sodou.
Hlavní vlastnosti:
- BIO kvalita
- bez lepku
- bez fosfátů
Složení
BIO kukuřičný škrob, regulátor kyselosti: prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 27,4 %, jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný E500).
Použití
Používejte stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidejte 3 lžičky (17 g) prášku – to odpovídá 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít pracovat již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do rozehřáté trouby co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst.