Úvod
Květy ibišku se vyznačují nakyslou chutí, která je způsobená kyselinami jablečnou, citronovou a vinnou. Jsou v nich ale obsaženy i antokyany, slizy, flavony, pektiny, nebo beta-karoten. Z minerálů je v nich nejvíc zastoupen vápník, hořčík a železo, z vitamínů pak vitamín C a vitamíny B1, B3 a B6. Při pěstování ibišku, jehož květy jsou určené ke konzumaci, je věnována stejná pozornost, jako při pěstování potravinových surovin k přímé konzumaci. Kandované plátky ibišku se výborně hodí nejen k přímé konzumaci místo bonbónů, ale i do nápojů, kterým dodají krásnou barvu, do salátů, které doladí “exotickou“ příchutí, nebo na ozdobu cukrářských výrobků, jimž dodají zajímavý design.
Hlavní vlastnosti:
- kandované květy ibišku súdánského
- exotická nakyslá chuť
- chutný pamlsek plný zdraví prospěšných látek
Složení
Ibišek květ 50,77 %, cukr 48 %, kyselina citrónová 1,2 %, barvivo E 129 0,02 %, oxid siřičitý max. 0,01 %. Alergeny jsou vyznačeny tučně.